Sangerinden Birthe Kjær lånte Souvenariet en souvenir, som hun har købt i Las Vegas, hvor hun var på en uges ferie med Keld og Hilda Heick.
SOUVENARIET er et anderledes og sjovt museum med flere end 4.000 gamle souvenirs fra alverdens lande. Nogle er over 100 år gamle. Andre spiller små melodier, når der trykkes på en knap.

Nogen kalder dem skønne rædsler. Andre kalder dem bare rædsler. Men underholdende er de. Souvenirs viser tilværelsens lyse sider. Næsten alle har på et tidspunkt købet en souvenir eller to. Man vil med sikkerhed finde noget som igen vækker ferieminder til live.
Forbudte souvenirs
En særudstilling med forbudte souvenirs rummer utroligt flotte ting, som danske toldere har beslaglagt.
Rædselskabinet fra Se & Hør
Ugebladet Se & Hør har foræret Souvenariet sit store rædselskabinet med alverdens souvenirs, som har stået på bladets redaktion.
Ideen til Souvenariet fik journalist Hans Rossen i 1991 som redaktionssekretær på Berlingske Tidende. Det år havde avisen en sommerspøg på på bagsiden, hvor læserne blev opfordret til at indsende fotos af deres souvenirs.

Der kom hundredevis af billeder, og det var en kæmpe succes. Serien fortsatte i tre uger. Det blev startskuddet til Hans Rossens storindkøb af gamle souvenirs (alle med navn) på loppemarkeder med henblik på at skabe et museum. 1. juni 2001 var Souvenariet en realitet i Den Gl. Teaterbygning ved Tranekær Slot på Langeland. Dermed kan Souvenariet i år fejre 11 års jubilæum.
Souvenariet er hele tiden under udvikling. Museet modtager jævnligt donationer i form af gamle souvenirs. De modtages altid med glæde og udstilles efterhånden.

Ejer af Souvenariet er Claudia Parke Andersen, som står for daglig drift og udvikling.
Tidligere udstillere
i Souvenariet
Souvenariet har for et par år siden lånt Jes Dorph-Petersens souvenirkrus.
I 2017 udstiller sexologen, Joan Ørting sine eksotiske souvenirs.
Kom og se sexologen
Joan Ørtings
eksotiske souvenirs